O nama

tkalacki stan

Etno Svijet je tradicijski tkalački obrt osnovan s ciljem očuvanja tkalačkog rukotvorstva Vrličkog kraja. Tradicija tkanja narodne nošnje, ćilima, torbica, pregača, kapa, pašnjača i ostalih odjevnih i uporabnih proizvoda istkanih od vune na tkalačkom stanu (tari), duboko je ukorijenjena u vrličkoj povijesti. Naše majke i bake prenijele su nam umijeće tkanja koje danas koristimo i za izradu etno motiva na modnoj odjeći i modnim dodacima, a koji pridonose hrvatskoj autentičnosti svake modene kreacije.

tkalacki stan

Tkane predmete od vune izrađujem na tkalačkom stanu (tari) starom oko 100 godina, pokušavjući od zaborava sačuvati tehnologiju izrade i etno motive koji su krasili narodnu nošnju naših predaka. Danas se ovi unikatni predmeti koriste kao ukrasi, suveniri, uporabni proizvodi ili modni detalji.

2013. godine na sajamskoj manifestaciji „Vridne ruke obale, zagore i škoja“ u Trogiru, osvojila sam drugu nagradu za Najoriginalniji umjetnički suvenir.

Ovo priznanje ocjenjivačkog suda sastavljenog od predstavnika obrtničke komore, te istaknutih likovnih umjetnika i dizajnera dalo mi je dodatni poticaj za moj rad.